tirsdag 28. mai 2013

En norsk klassiker

De fleste har minner om denne retten, fra de var små og var på bilferie langs kysten eller oppover til bestemor i Tana. En selvsagt del av disse turene var stoppene på landeveiens sjarmerende spisesteder. Etter en tur på do, og en liten tur for å gå av seg bilsyken var det tid for litt skikkelig god norsk husmannskost. Kongen blant disse veikrodelikatessene må, uten tvil, være løvstek!

Denne gangen skal vi vise deg hvordan du kan nyte denne klassikeren hjemme. Vi følger den tradisjonelle metoden og serverer den med bearnaise-saus og spennende raffinerte poteter.

Vi starer med å sette ovnen på 220-225 grader (se på pakken for nøyaktige instruksjoner, da dette kan variere mellom ulike merker).

Åpne opp pakken med Opphøgde poteter(tm) med f.eks en saks.

Fordel forsiktig utover en stekeplate med bakepapir (vi forstår dette kan høres litt rart ut, men stol på oss), eller en ildfast form.

De litt vågale vil kanskje krydre ekstra for å få en lite spiss på smaken. Allroundkrydder eller pommes frites-krydder er vår anbefaling.

Mens vi venter på at ovnen skal bli varm er det på tide å begynne på sausen. Vi starter med å lempe en klump med smør oppi en egnet kjele for å smelte.

Når smøret har smeltet skal du trekke kjelen av platen og forsiktig helle sausepulveret over mens du rører det inn med f.eks en visp.

 Når du er ferdig med denne delikate prosessen skal du helle over en blanding av vann og melk (nærmere informasjon om doseringen finner du på sausepakken).Sett kjelen tilbake på den varme platen og la det koke opp mens du rører videre med ovenfornevnte visp.

Nå er tiden inne for å preparere kjøttet. Åpne pakken. Stekepannen bør du allerede ha satt på platen, sånn at den er varm omtrent nå.

Vi forstår at det kan bli litt mye med 3 ting som skjer på én gang, men så er jo dette tross alt gourmetmat vi holder på med, kjære leser. Trekk pusten dypt inn og ta ett skritt ad gangen.

Løvstek er et ekte norsk kvalitetsprodukt og består av hele 97% rent, grovkvernet kjøtt, så den kan virke stor med en gang den legges i pannen. "Hvordan skal jeg få plass til to stykker her!?" tenker du kanskje fortvilet.

Men, fortvil ikke! De 97% med rent kjøtt trekker seg en del sammen i løpet av stekeprosessen og det vil snart bli god plass til to delikate og, ikke minst saftige, steker på en gang.

Etter omtrent 7 minutter burde potetretten være ferdig og klar for å elegant danderes på tallerkenen. Ta gjerne en liten smak for å kontrollere at de er ferdige. Vær forsiktig! De vil være ganske varme når de kommer rett ut av ovnen.

Med løvstek og en passelig mengde bearnaise-saus er nå komposisjonen komplett og du er klar for å nyte en ekte norsk klassiker.

Denne retten kan også nytes med litt ekstra ketchup.

Til denne retten anbefaler Lurve og Lurva en god flaske med importert tsjekkisk pils.



Denne retten kan du også nyte på ditt nærmeste gatekjøkken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar