søndag 14. april 2013

Spennende festdessert

Det lir endelig mot vår, og med det mange festdager. Derfor vil vi denne gangen lære dere hvordan tilberede en spennende, men likevel tradisjonell dessert.Denne passer godt både til store og små.

Gelé er en fascinerende dessert, ikke helt flytende, og ikke helt fast. For en fysiker vil geléen i seg selv være en stor kilde til glede og underholdning. Siden dette er en gourmetblogg vil vi ta det noen hakk lenger og vise noe av variasjonen som er mulig med denne fascinerende desserten.

Første steg er å åpne pakningen. Her viser igjen saksen seg som et uvurderlig verktøy. Vi anbefaler å klemme opp toppen, da kartongen kan være vanskelig å klippe opp ellers.

Anrett en passende mengde gelé på en dertil egnet dessertskål.

Her har vi porsjonert ut to passende store mengder gelé.

Vi skal gjøre denne desserten både sunn og fristende, og det er her frukten kommer inn i bildet. Del opp frukten i passelig store biter.

Dandér bananen lekkert sammen med geléen.

For variasjonens skyld, tar vi en annen vri med eplet.

For at det skal bli skikkelig feststemning trengs en liten touch av sydlandske smaker, så nå er det på tide å gjøre klar vaniljesausen.For den ultimate freshness har vaniljesausbeholderen en forsegling som kan være småvrient å få opp. Her viser vi deg hvordan det gjøres.

I tilfelle det skulle være en udelikat hinne på innsiden av forseglingen kan du bruke f.eks. den butte enden på en gaffel for å få den vekk, slik at sausen uhindret kan renne ut.

Det fine med vaniljesaus er at man nesten aldri kan ta på for mye, så her kan du være generøs.

Til denne lekre desserten anbefaler Lurva og Lurve et lite glass med vaniljesaus.

Alt du trenger for å lage tilberede denne lekre desserten finner du på din nærmeste Kiwi-butikk

1 kommentar:

  1. Har bare 3 ord å si om denne desserten: NAM.

    dette var lett å lage og forfriskende også dagen derpå. Anbefaler å fjerne stilken fra eplet, men utover det satt eplekjernen en helt særegen og god spiss på retten. Like.

    SvarSlett