onsdag 20. mars 2013

Høytidsmat for folket

Påsken nærmer seg, med masse god mat for hele familien. Det være seg på ferie i syden, på hytta i fjellet eller en vaskeunorsk "byferie". Her skal vi vise dere en rett som passer like godt uansett hvor man er, og som attpåtil er en festmiddag verdig.

Dette er hva du trenger til dette herremåltidet.

På ekte Ingrid Espelid Hovigsk har vi jukset litt og varmer opp vannet i en vannkoker fremfor å krangle med stekeplaten. For dere på hytta vet vi at denslags fort kan by på problemer. Vannkokeren er et hendig hjelpemiddel på kjøkkenet og kan brukes til både mangt og mye, så lenge det innebærer å varme opp vann. Hvis én vannkokerbeholdning viser seg for lite kan du med fordel gjenta prosessen en gang til.

 Et praktisk tips: Klipp over skinnet der pølsene henger sammen. Sånn blir det mye enklere når du senere skal ta dem opp igjen av kjelen.

Nå skal pølsene trekke i ca 10 minutter. På dette steget gjør mange feil, og lar dem koke (det er når vannet bobler) i stedet. Når pølsene trekkes, derimot, står vannet i ro. Men vær forsiktig. Det er fortsatt varmt!

Mens du venter er tiden inne for å gjøre klar resten av tilbehøret. Her demonstrerer Lurva hvordan pakken med lomper kan åpnes på en enkel, trygg og forsvarlig måte.

Bruk et et egnet redskap, en pølseklype er ypperlig til denslags, for å ta pølsen opp fra kjelen og over i lompa man elegant har plassert i sin åpne hånd.

Nå har tiden kommet for å ta på garnityren. Dette kan være litt vrient, og det kan godt hende man trenger noen forsøk før resultatet blir tilfredstillende.

Slik som dette skal det gjøres!

 For den ekstra vågale er det alltid en mulighet å ha på sprøstekt løk.

Skulle det vise seg at Gourmetpølsene fra Gilde (tm) skulle ha en liten tupp er det ingenting i veien for at en foresatt, eller en annen du stoler på, kan bite den av for deg.

Da gjenstår det bare å nyte dette festmåltidet!

Til Pølse i lompe anbefaler Lurve og Lurva et godt glass øl. Det er jo tross alt påske.

Alt du trenger til denne retten får du kjøpt i din nærmeste Joker-butikk

3 kommentarer:

  1. Da bærer det til togstasjon for nærmeste joker. Spiller det noen rolle hvem vei man har lompa når man legger i pølsa? Kom til å tenke på at frem og bak på lompa ikke defineres før pølsa er lagt i og første bit tatt

    SvarSlett
  2. Dette er et spørsmål som har splittet selv de beste familier i generasjoner. Vi har nok ikke noe fullgodt svar på hva som er den riktige veien, men bare man ikke legger for mye prestisje i det kan man eksperimentere seg fram til det som passer en selv best.

    Lykke til!

    SvarSlett
  3. Nei de har ikke glutenfritt så at enn får kjøpt glutenfrie lomper der og alt er ikke sant

    SvarSlett