søndag 9. mars 2014

A blast from the past!

Vi, som mange andre, husker tilbake til ungdomstidens gastronomiske opplevelser med stor nostalgisk glede. Derfor vil vi denne gangen henføre våre kjære lesere til 90-tallets høydepunkt hva gjelder mat, drikke og kulturinntrykk.

Denne gangen byr Lurva og Lurve på helgekos av de sjeldne.

Man skulle kanskje tro at det ville være nærmest umulig å gjenoppleve ungdommens (for noen av oss) matgleder, men neida! Det eneste man trenger kan man finne med et dypdykk i frysedisken, men vær nøye med å velge kun de beste råvarer innen kyllingsegmentet og pommes frites-nisjen.

Selv om det er mest tidsriktig å tilberede kyllingen i microbølgeovnen vil vi nå til dags, med alt snakket om slowfood, tilberede den i stekeovn. Da er det viktig å ta av plasten på toppen. En liten flik i ett av hjørnene er tilrettelagt for å gjøre dette enkelt. Det er kun fire hjørner, så finner du den ikke med en gang er det bare å prøve maksimalt tre ganger til.

Denne gourmetkyllingen er meget fristende allerede i ustekt tilstand, men vær tålmodig! Varmebehandling er også anbefalt av WHO på grunn av fugleinfluensa og salmonellabekymringer. Vi bruker selvsagt kun lokale, norske råvarer, men i tilfelle bruk av annen kylling, denne advarselen.

For å åpne posen med den franske spesialiteten, pommes frites benyttes det uunnværlige kjøkkenredskapet, saksen, som vi har omtalt på bloggen ved en rekke anledninger.

Vi har her illustrert hva som kan skje hvis man ikke klipper opp hullet tilrettelagt for ideell pommes frites-flyt; det vil tette seg. Dette kan være frustrerende, men løsningen er enkel...

... nemlig å klippe hullet større. Vær nå forsiktig ved bruk av saksen, da posens innhold kan ha endret visse egenskaper ved plastens klippevennlighet.

Hvis du er like god på planlegging som undertegnede bloggere vil BÅDE kyllingen og pommes fritesen passe inn i ovnen. Noe skal stå lenger, og annet skal ha høyere temperatur enn det andre, men dette er detaljer vi er sikre på at våre lesere enkelt finner ut av selv.

Når rettene skal tas ut av ovnen anbefales det sterkt å bruke en gryteklut, grytevott eller varmevott (VV), da det som har vært inni ovnen kan være meget varmt.

For å sette en ekstra spiss på gourmet-first price-pommes fritesen bruker vi eksklusive krydder som Kjøtt & Grill krydder(tm).

Dandér i haug på en passe stor tallerken og tilsett rikelige mengder med Idun ketchup for den ekte nostalgiske smaken.

Hvis du mot slutten av måltidet sitter igjen med rester med pommes frites kan disse gjerne nytes ekstra mye ved å tilsette gourmetkyllingfettet.



Til denne retten anbefaler Lurve og Lurva en flaske Urge og denne godlåta fra Vengaboys


Hvis du ikke er i stand til å tilberede denne lekre retten selv vil du kunne finne noe ganske likt på ditt nærmeste gatekjøkken.


Neste blogginnlegg vil være en Q&A session, og du kan sende inn dine spørsmål enten som kommentar til dette innlegget eller sende det til oss på mail; lurveoglurva (at) gmail.com

3 kommentarer:

  1. Hei! Jeg følger bloggen deres daglig og er en stor fan av kokekunstene deres. Men jeg hadde satt stor pris spå å få sett dere også nyte måltidene dere lager.
    Kan dere vurdere å ta bilder av at dere spiser godsakene også? F.eks gulrotsuppa...

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Din kommentar viser at vi lykkes i vårt kall.
      Vi viser ved flere anledninger at vi spiser godsakene vi kreerer, som når vi lagde wienerpølser og blandet festbrus. Vi tar likevel kommentaren din til etterretning for videre oppfølging internt.

      Slett
  2. Hei! Takkar for ein framifrå og inspirerande blogg! Eg et mest dessert og kaker, og skulle gjerne visst meir om kva de likar å ete etter at de har ete. Helst med nokre bilete så eg forstår korleis de et etter å ha ete. Og så vore det kjekt med nokre kostråd, kva trur de til dømes om lågkarbo og 5:2?

    SvarSlett