Den varmeste delen av sommeren er på hell, og det er på tide å komme seg ut i skog og mark for å plukke frukt og bær. Denne gangen skal vi vise deg hvordan lage en lekker og frisk dessert som kombinerer skogens bærfriskhet med utenlandske fristelser. Denne desserten nytes spesielt godt etter for eksempel Taco.
Vi skal være litt vågale og lage en frekk kombinasjon, ukjent på de fleste bord.
Første utfordring er å klargjøre sjokoladen. Det første man man gjøre er å forsiktig ta av den ytre emballasjen.
Deretter skal de to beholderne separeres. Dette gjøres ved å brette den ene beholderen mot en vertikal posisjon, så de til sammen danner hjørnet på en rettvinklet trekant. Underveis i denne prosessen vil du høre et skarpt knekk. Ikke vær redd. Dette betyr derimot at du har lykkes.
Nå skal det beskyttende trekket tas av. Her kan det hjelpe med litt lange negler. For de som ikke er så heldige er beholderne designet slik at ett av hjørnene skal være enklere å få tak på enn de øvrige. Hvis du ikke treffer på første forsøk, bare prøv igjen.
Nå kommer et nyttig triks hvis du ønsker å servere denne desserten på en lekker måte. Sett dessertskålen på hodet over den åpne beholderen...
... og med et godt og stødig grep rundt både beholder og skål snur du det slik at skålen nå er riktig vei og beholderen er på hodet.
Det er ikke sikkert at innholdet vil skli helt enkelt ned i skålen, og da kan en hammer være et hendig verktøy i så henseende. Noen lette slag mot undersiden burde være tilstrekkelig.
Resultatet vil være omtrent som dette hvis du har gjort det riktig.
Hell nå over bringebærsausen (for veiledning til hvordan åpne sauskartongen kan du se her).
Denne friske og lekre desserten er nå klar for å nytes.
Til denne retten vil Lurve og Lurva anbefale et lite shotglass med bringebærsaus
Alt du trenger for å lage denne lekre desserten finner du på din nærmeste Ultra-butikk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar